Min farfar ”nyttigubben”

Idag 27/9 skulle min farfar som vi kallade ”nyttigubben” bli 110 år stort stort grattis älskade du

Det är efter honom som jag tagit namnet nyttigubben till min blogg, insta och fb. Det var så självklart att jag skulle ta det namnet, då det var han som gett mig inspiration att ”forska” vidare i ämnet i vuxen ålder (utan att jag visste det då som barn). Vi kallade honom nyttigubben då han ofta pratade om varför det är så viktigt att äta nyttigt och att leva ett hälsosamt liv. Han var helt klart före sin tid då han bl.a. visste att mjöl och socker inte är bra och att det skapar inflammation i kroppen. 

Då var vi små och lyssnade tyvärr inte så mycket på honom, men det satte sig ändå i bakskallen någonstans, för det var han som i tidig ålder satte fröet till mitt stora intresse för nyttig mat och hälsa för att må bra, tack farfar

Tänk om du skulle finnas nu vilka intressanta diskussioner vi skulle ha om kost och hälsa och mycket annat också såklart.

Hoppas du sitter där uppe och äter en riktigt god tårta och firar din 110-årsdag ordentligt. Farmor bakade mycket godsaker så de spelade inte riktigt i samma lag då hon inte bakade nyttigt direkt, men otroligt mycket gott, en riktig inspirationskälla till att baka.

Huvudsaken är ju att den största delen av kosten är nyttig, så är det helt ok om det slinker ner något onyttigt någon gång ibland också. Det gjorde det även för farfar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s