Börja morgonträna

 

Få in en ny träningsrutin

Jag jobbar på att få in en ny rutin, att träna utomhus tidigt på morgonen. Det är rätt tid att börja nu när det är sommar, höra fåglarna kvittra, känna den friska sköna luften direkt på morgonen.

Det finns så många hälsofördelar med att träna på morgonen. Det sätter igång kroppen direkt, du blir piggare, gladare, får bättre fokus, dessutom är träningen gjord redan innan jobbet startar och kvällen blir ledig till annat. Nu är det så otroligt varmt på dagarna och även på kvällarna, så tidig morgon är bäst. När jag tränar sen kväll får jag svårt att somna, så allt talar för morgonträning, det är bara att bestämma sig och köra på.

Det finns dock en liten hake, för en morgontrött som jag är det är extremt jobbigt att ta sig upp tidigt och dessutom ta sig ut och träna. Pressa sig själv när man knappt vaknat, det tar emot. Jag har ont i ländryggen direkt på morgonen och det är inte skönt att springa med. Det går bort efter ca 1 km när kroppen vaknat till liv och är varm, innan det är det lite stappligt, men det är bara att köra på, det går över.

Du som är som mig morgontrött måste se till att det blir till en rutin. Planera in träningen, bestäm vilka dagar du ska träna och ta fram träningskläder kvällen innan, förbereda helt enkelt. Då finns alla förutsättningar till ett bra morgonpass och jag lovar dig du kommer att känna dig så nöjd efteråt. 

Bestäm dig, lova dig själv och svik inte. Skjut inte upp träningen, då är det lätt att den inte blir av, det kommer en massa annat i vägen.

Och du glöm inte gymmet på sommaren även om du tränar mest ute så är det mycket lättare att komma tillbaka till gymmet i höst. Alla behöver styrketräning också och inte bara löpning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s