Tankar och mål med träning en torsdag på gymmet

image_540411754094924.jpg

Mitt mål är att träna tisdag, torsdag och ev söndag, så idag torsdag är en inbokad träningsdag. Det var bara det att jag verkligen inte kände för att träna idag, hade ingen ork/ energi eller lust.

Jag har dock lovat mig själv att jag ska träna dessa dagar eller i alla fall antal dagar i veckan (och imorgon kan jag inte) så det var bara att ändra tankebana och snöra på sig skorna och ge sig iväg till gymmet.

Väl där på löpbandet så gick det så bra, mycket bättre än vad jag hade föreställt mig (innan, när jag tänkte negativt och inte ”trodde” att jag skulle orka). Det är det som är grejen, jag tänkte att nej idag orkar jag inte träna och försökte slingra mig ur på något sätt.

Det är bara att sätta ner foten och visa vem som bestämmer, det är ju jag i båda fallen, men det är det positiva vi ska lägga energi på, och det finns inte mycket som ger OSS ALLA så mycket energi, glädje, hälsofördelar mm som att träna regelbundet. Jag har bestämt att jag ska springa minst 15-20 min intervaller (den här veckan, ökar sen 5 min per vecka) som uppvärmning (innan styrketräningen) så det inte blir så jobbigt med sommarens inbokade lopp (vårruset & tjejmilen). Har inte sprungit mer än 5 minuters uppvärmning i vinter, så måste öka både hastighet och distans. Därför ska jag öka med 5 minuter per vecka och springa intervaller för att bli mer uthållig och springa fortare, inte jättefort utan egentligen bara få bättre flås/ kondition.

Det här är jobbigt eftersom jag precis börjat springa för säsongen och det är då som motståndet kommer och tankarna lätt skenar åt fel håll, men har jag bestämt mig så ska jag göra det = lovat mig själv. 

Är det något i träningsväg som man ser så fräsch ut efteråt så är det just löpning. Du får en helt annan lyster i huden, så fin, så vad väntar du på?

Gjorde en ny variant på smoothie som jag drack innan och efter träningen, kan ha hjälpt till att hålla motivationen uppe på löpbandet. Receptet kommer snart, håll koll.

2 reaktioner på ”Tankar och mål med träning en torsdag på gymmet

  1. Marie

    Grymt bra gjort!! Imponerad! Blir pigg bara av att läsa😊jag ska också komma igång. Dippar i varjefall grönsaker till Östersund-Arsenal😃🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s