Fröknäcke med chiafrö & rosmarin

Gott och nyttigt knäckebröd som jag gör tjockt som ett vanligt hårt bröd, går lika bra att göra tunt till ostbrickan. Innehåller mycket kostfibrer som är bra för tarmfloran och proteiner som är kroppens byggstenar

Du behöver

  • 0,5 dl chiafrö uppblött i 7 dl vatten
  • 2 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  •  2 msk olivolja
  • flingsalt att strö på
  • 2 tsk rosmarin i smeten, 1 tsk att strö på

Så gör du

Sätt ugnen på 150 grader

Lägg chiafrö och linfrö i vatten, låt svälla ca 10 minuter rör lite då och då. Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll i chiablandningen och rör ordentligt. Lägg på lock eller plastfolie, ställ in i kylen över natten.

Bred ut efter vad du vill ha för tjocklek på knäcket på 2 bakplåtspappersklädda bakplåtar, strö på flingsalt och rosmarin. Grädda i 20 minuter, ta ut och skär så stora bitar du vill ha. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 30-40 minuter, öppna ugnen och släpp ut fukten lite då och då. Knäckebröd skall vara torra så känn efter innan du tycker de är klara.

Det tar olika lång tid i ugnen beroende på tjockleken på brödet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s