Steg 2 peeling

Översta hudlagret består av döda hudceller som du måste peela bort för att få en fräschare hy med fin lyster samt för att efterföljande produkter ska gå ner i huden och inte fastna i de döda hudcellerna.

Det finns mekanisk och kemisk peeling och de fungerar på olika sätt. Den mekaniska peelingen har små korn  som du med lätt hand masserar försiktigt i cirkulerande rörelse på huden. Kemisk peeling består av syror som du applicerar på torr hy och låter ligga på huden i några minuter beroende på vilken sort för att sen tvätta av med vatten och ev rengöring, åter igen beroende på märke och sort.

Peeling bör du göra 1-3 gånger i veckan beroende på hudtillstånd och vilken peeling det är. Är du väldigt känslig ska du använda en skonsam peeling. Har du mycket orenheter kanske du tänker att du ska få bort ”finnarna” med att peela hårt, men så är det inte. Vid en oren hy kan det vara te x inflammerad acne och peelar du då med en mekanisk peeling med korn som du masserar in kan acnen ”gå sönder” så att var kommer ut. Det som händer då är att du har spridit acnen vidare till fler ställen i ansiktet. Solbränd (det ska man ju absolut inte vara men ändå, är du det ska du vara väldigt försiktig med peeling tills huden återhämtat sig ordentligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s