Steg 1 Rengöring

Under en dag fastnar det mycket smuts, bakterier, svett och make-up mm på huden. Du är med dina smutsiga händer i ansiktet väldigt många gånger under din vakna tid.

Grunden i hudvården är rengöring. Utan en väl rengjord hud kan inte efterföljande produkter komma ner i huden utan lägger sig bara utanpå och gör då ingen större nytta. Rengöring väljer du efter din egen hudtyp te x  rengöringscreme som är till en torrare hy, rengöringsmjölk som passar de flesta, rengöringsgel som oftast är för en fet/ blandhy dessa rengöringar gör huden ren från smuts, bakterier, make-up mm.

Det finns även rengöringar med syror och de är på en helt annan nivå än ”vanliga” rengöringar. De gör ren huden på ett mycket djupare plan, en del går ner på djupet i huden och jobbar upp orenheter, andra jobbar mer på ytan.

För att huden ska bli riktigt ren behöver du oftast göra en dubbelrengöring dvs, rengöra huden två gånger, första gången tvättas makeup, smuts, bakterier, föroreningar mm bort och andra gången rengörs huden.

Rengöring använder du två gånger om dagen. På morgonen räcker det att rengöra ansiktet en gång.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s