Rawfood blåbärstårta med chiafrön

Rawfood blåbärstårta

Hälsosam tårta med antioxidanter, omega 3, vitaminer, mineraler och fibrer. Blåbärsmoussen är gjord på bla chiafrön, blåbär, nötter, honung, lime mm och den är dessutom jättegod. Perfekt till eftermiddagsfikat, dessert, väldigt lyxigt mellanmål eller när som helst just eftersom tårtan är så nyttig. 

Till nötbotten behöver du

 • 3,5 dl paranötter
 • 1,5 dl valnötter
 • 1 dl dadlar
 • 1 nypa salt
 • ev 1 tsk krossad kardemumma

Till blåbärsmoussen behöver du

 • 2 dl kokosgrädde
 • 2,5 msk chiafrön
 • 4 dl cashewnötter
 • 2 msk honung
 • 3,5 dl tinade blåbär
 • 1 lime, finrivet skal och saften från limen

Garnering 1,5 dl blåbär, 1,5 dl lingon

Så gör du

Börja med att ha i kokosgrädde och chiafrön i en skål, rör om lite då och då och låt svälla ca 15-30 minuter.

Nötbotten

Ha i alla ingredienser nötter, dadlar, salt och ev kardemumma i matberedaren och mixa till degen håller ihop. Det gör inget om det är lite bitar av nötter i, det är bara gott, men det måste gå att pressa ihop så det blir en ”deg/ nötmassa”. Pressa ut nötmassan jämnt i en 18-20 cm form med bakplåtspapper.

Blåbärsmoussen

Chiafröna har svällt 15-30 minuter i kokosgrädden så den är fast. Mixa cashewnötter väldigt fint, skrapa ner från kanterna och mixa igen och igen. Blanda sedan i alla ingredienser till moussen kokosgrädde/ chiafröblandningen, de mixade cashewnötterna, honung, avrunna tinade blåbär, rivet limeskalet och pressa i limesaften. Mixa allt detta bara tills det gått ihop ordentligt och bred över nötbotten. Ställ in och låt vila i kylen minst 30 minuter, går även bra att frysa.

Njut, den här tårtan har blivit en favorit

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s