Solskyddsfaktor

Det är många som åker till varmare breddgrader på vintern och vi mår väldigt bra av solens strålar, både ljuset och värmen ger oss välbehag. D-vitamin är viktigt för ett starkt skelett och ett välfungerande immunförsvar. Det gäller dock att sola säkert och det gör du genom att använda hög solskyddsfaktor så att du inte bränner dig och får solskador.Då du applicerar solskyddet på huden ska du stryka på ett tjockt lager för att skyddet ska motsvara det nummer som står på förpackningen, det skall vara så tjockt lager så du är vit av solskyddet. Smörjer du däremot ut solskyddsfaktorn så den inte syns ska du halvera siffran som står på förpackningen. Då förstår du varför det är så viktigt att använda ett högt nummer som 30 eller 50. Du bör också återapplicera varannan timme (eller oftare om du badar) för att solskyddet inte ska nötas/ svettas bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s