Nyårslöfte/ ego-boost

Dessa nyårslöften är nog de vanligaste, men hur gör man för att hålla dem?

Nytt år och nya möjligheter, så är det verkligen, men ta inte för stora steg då kan det bli för mycket ”nyheter” som blir svåra att hålla i längden.

Det handlar inte om att bli bäst, det handlar om att bli bättre än du var igår.

Jag tänker på vad som är bra för mig och min familj och utgår därifrån. Då är det ett enkelt val att välja nyttig mat som ger bra och mycket energi och regelbunden motion så vi orkar prestera i skola och på jobb.

Maten ska hålla oss mätta under lång tid, göra gott för kroppen med rätt sorts fett, proteiner, långsamma kolhydrater, mycket vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Det här är inte alltid så enkelt att få tjejerna att tycka om all nyttig mat jag lagar, men skam den som ger sig. Mer vegetariskt åt folket för både din egen kropps skull, men också för miljöns skull. En enkel början är att tillsätta en stor eller flera små nävar med bladgrönsaker (mörkgröna) de innehåller mycket fibrer och får tarmarna att hålla igång, mår magen bra mår hela du bra.

Motion är också ett enkelt val då jag vet hur viktigt det är att röra på sig. Vi blir piggare, gladare, orkar mer, fräschare i både tankar och känner sig fräschare rent generellt. Regelbunden motion påverkar hjärnan positivt med att få bättre minne, koncentrerar dig bättre, stressen minskar, hjärtat stärks, blodtrycket sjunker, blodkärlen vidgas vilket minskar risken för blodproppar och åderförkalkning, bättre sömn mm, listan kan göras hur lång som helst. Med regelbunden motion  kommer även att alla tänker på att få i sig mer nyttigt mat och nyttigt snacks. Recept finns på jättegoda nyttiga snacks ”rostade nötter med chili” busenkla att göra, bra som mellanmål också prova de går att krydda med vad du vill.

Träffa sina nära och kära är också otroligt viktigt för att boosta humöret. Det behöver absolut inte vara över en storslagen middag utan gör det enkelt med att träffas på gymmet/ en promenad, ute på stan eller bara en kopp te hemma eller vad det nu kan vara. Det jag vill säga är att det är bättre att ses på enklare grunder än att det blir ”för jobbigt” med att fixa värsta middagen en lördagskväll och att det då kanske inte blir av att ses över huvud taget.

Glöm inte att planera in egentid eller tid för återhämtning, det är det svåraste tycker jag i alla fall. Det är något jag verkligen ska bli bättre på.

Det går att skriva om hur många nyårslöften som helst, men detta är vad jag tycker är viktigt för att må bra.

Lycka till & Gott Slut & Gott Nytt År

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s