Kom igång med träning

Bli piggare, gladare, friskare och snyggare

Du ska äta bättre, sova alla dina timmar (inte bara en del) och träna regelbundet. Hur ska man börja?

Efter en långvarig förkylning, för mycket på jobbet eller att barnens aktiviteter tar för mycket tid, då är det inte alltid så lätt att prioritera sin egen träning.

Det kan kännas helt omöjligt att komma igång igen, någon som känner igen sig? Tänkte väl det. Det har hänt eller rättare sagt har hänt mig ofta. Det kan ju regna ute när man tänkt ut och jogga och det går ju inte. Men vet du? Regn är enligt mig numera det bästa att jogga i, fuktig och sval luft, det går så mycket lättare då, det är inte alls lika jobbigt som en solig och varm dag.

Nu går jag kanske händelsen i förväg, om du inte är där än, ute och joggar alltså.

Om du bestämt dig för att börja motionera, vilket jag tycker du ska göra. Det behöver inte vara att ge sig ut i spåret och springa en mil utan bara ha bestämt sig för att röra på dig mer. Börja med promenader och nu kommer det VARJE DAG.

Enligt min egen erfarenhet och det är bara forskat på mig, av mig, är att om du promenerar lite varje dag så blir det till slut en vana och en vilja att ut och röra dig. Det kan röra sig om någon/ några veckor eller månader beroende på i vilken form du är i när du börjar, men jag törs verkligen lova att om du motionerar lite varje dag så kommer det en dag då det spritter i kroppen och du bara vill ut och röra på dig.

Det är viktigt att det ska vara en behaglig promenad/ joggingpass så att du vill ut imorgon, övermorgon, nästa dag och dagen efter det igen. Nu pratar jag såklart om korta turer, absolut inte långa som kräver återhämtning. Det är det som är grejen, lite motion varje dag och sen successivt öka takten/ intensiteten som te x börja jogga eller vad du nu vill motionera med och då måste du lägga in vilodagar i träningsschemat.

När du kommit igång med din träning blir det automatiskt att du äter mer hälsosamt. Börja enkelt med att äta mer grönsaker som en god sallad till maten, den håller sig ganska bra till dagen efter om du inte har tid att göra sallad varje dag. Det behöver inte vara så avancerat heller, själv brukar jag köpa en påse ekologisk sallad och tar en stor näve av det till alla mina måltider (dock inte frukosten). Börja enkelt, men se till att det blir av.

LOVA DIG SJÄLV OCH SVIK DIG INTE.

Lycka till & Sov Gott

Fortsättning följer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s